3 idéer til at forbedre forholdet til din krop

 

Kvindekroppe er vidt forskellige, og kunsten er at lære at føle dig hjemme i dén krop, der netop er din. Det kan godt være svært i et samfund, der dikterer visse skønhedsidealer. Her er 3 idéer til at få et bedre forhold til din krop.

 

Synes du også, at det kan være udfordrende at have et kærligt syn på din krop? Så er du bestemt ikke alene. Til trods for den fremvoksende kropspositivisme, der vinder frem i disse år, er der nemlig stadig et hav af skønhedsidealer, der fortæller os, at vores kroppe skal se ud på en bestemt måde.

 

Derfor kan det være en fordel at have nogle konkrete praksisser til at øve dig i at knuselske din krop. Vi giver dig 3.

1. Vær opmærksom på hvordan du taler til dig selv

Dit forhold til din krop starter faktisk i hovedet. Det handler nemlig i høj grad om, hvordan du taler til dig selv. Derfor er første step i processen med at få et bedre forhold til din krop at blive bevidst om, hvad du tænker om den.

 

Prøv bare at observere og lytte til dine tanker, uden at dømme dem. Mærk hvordan tankerne får dig til at føle. Du behøver ikke at prøve at ændre på det lige med det første – det vil nemlig med al sandsynlighed komme af sig selv, efterhånden som du bliver bevidst om dine negative tankemønstre.

2. Uddan dig i kropspositivisme

I dag findes der rigtig mange gode ressourcer til at få et mere kærligt og positivt forhold til din krop. Du kan nemt uddanne dig i kropspositivisme online, hvor et hav af kvinder fortæller om tankegangen og praksissen. Det kan du gøre på YouTube såvel som på de sociale medier.

 

Det kan være en ny verden, der åbner sig for dig, og hjælper dig med at acceptere din krop, lige nøjagtig som den er. Samtidig er det en befriende moddiskurs til de begrænsende skønhedsidealer, vi hele tiden bliver præsenteret for.

3. Udforsk din sensualitet

Tip nummer 3 er at udforske din sensualitet. Din krop er nemlig meget mere, end hvordan den ser ud. Den er også et tempel af sanselighed og nydelse. Du skal bestemt ikke skamme dig over at lære din krop bedre at kende under dynen.

 

Tværtimod kan det være en god metode til at fremelske mere kærlighed til din krop. Det signalerer nemlig til den om, at den fortjener at opleve noget, der er rart og nydelsesfuldt. Hvis du skal sætte stemningen, kan du finde en sex chat online – her kan man hurtigt komme i humør til at udforske sin sensualitet.