Efterskole er et år for livet

Overvejer du at tage på efterskole i 9. eller 10. klasse? Du har nok hørt meget om efterskoler og det liv, man får på en efterskole. Måske skræmmer tanken dig lidt. Det er jo lidt vildt at skulle flytte hjemmefra og hen på en efterskole i et helt år. Derfor er det også helt forståeligt, hvis du er tvivl om det er det rigtige for dig.

 

Hvis du stadig er i tvivl, efter at have læst dette, kan det godt være, at efterskole ikke er noget for dig. Men jeg tvivler på, at du stadig vil være i tvivl.

 

Det er et år, du aldrig glemmer

 

De mennesker der har været heldige at komme på efterskole, beskriver det som et år, de aldrig glemmer. Man er så intenst sammen med andre mennesker, der går op i det samme som en selv, og du vil helt sikkert få venner, der varer hele livet.

Derudover kan du jo vælge en efterskole efter dine interesser og færdigheder, og møde en masse mennesker, der interesserer sig for det samme som dig. Hvis du for eksempel synes det er spændende at lave film, og du leger med tanken om at blive filminstruktør i fremtiden, er det oplagt at tage på en film efterskole.

 

Du vil lære rigtig meget – fagligt og om dig selv

 

Der er ingen tvivl om, at efterskolen er et sted, hvor du vil udvikle dig rigtig meget mentalt og socialt. Du er nemlig hele tiden sammen med mennesker, og du vil i den forbindelse lære rigtig meget om dig selv i takt med, at du oplever en masse ting med dem. Derudover vil du også lære rigtig meget hvad faglighed angår, og det er endda inden for et felt, du helt selv bestemmer.

 

Lyder det godt?