Sådan kommer du godt afsted på cykel

Der er mange grunde til gerne at ville bruge sin cykel mere; det er godt for miljøet, det er sundt, og du slipper for at lede efter en parkeringsplads. Så hvad holder dig tilbage?

Pas på hovedet

Beskyt din uundværlige hjerne. Det er den eneste, du har, og den er faktisk ret vigtig. Nærmest livsnødvendig. Så hul i hattehår og få en cykelhjelm på; den kan redde dit liv i et uheld. En hjelm kan være forskellen på at slippe fra ulykkesstedet med små knubs eller fatale skader.

Du skal ikke køre med hjelm, fordi du er en dårlig cyklist, men fordi du er udsat i trafikken. Og nej, cykelhjelmen beskytter altså ikke dit hovede, når den hænger på styret, så på med den!

Undgå punkteringer

Selvfølgelig er det mest frustrerende, der kan ske, at cyklen punkterer (men husk lige, at det er mindst lige så træls, når bilen har et fladt dæk). Uanset, hvor meget eller lidt du bruger din cykel, vil du blive glad for at have kevlardæk, der ikke koster en formue og er næsten punkterfri.

Hvis du har mulighed for det, bør du have en cykelpumpe med dig, så du kan få luft i dækkene igen, hvis uheldet skulle være ude, eller de bare mangler lidt ekstra. I mange storbyer og på togstationer findes der cykelpumper med trykluft eller fodpedal til fri afbenyttelse, hvis du opdager et fladt dæk undervejs.

Put posen i en cykelkurv

Du kan sagtens cykle med en rygsæk, men en bærepose, for eksempel, kan være direkte livsfarlig at dingle rundt med i trafikken. Der findes cykelkurve til både bagagebærer og styr, og du kan vælge en af dem, eller begge dele hvis du har brug for mere plads. Fordelen ved at have cykelkurven foran er, at du kan holde øje med, at du ikke taber noget undervejs.