Sådan opbevarer du din vin på den bedste måde

Har du planer om at lave din helt egen vinkælder, så er der flere faktorer der spiller ind, hvis din nye vinkælder skal blive en succes. Det første du bør gøre er, at finde det køligste rum i dit hus. Rummet må ikke kunne påvirkes, hverken af sollys eller temperatur. 

Leder du efter en god vin, og vil du gerne handle online, så kan du med fordel køb Shiraz vin hos vinmedmere.dk. Her kan du finde en masse forskellige vine, både dem med og uden alkohol. 

Skal du opbevare en masse forskellige vine, er det absolut bedst at opbevare dem under konstante og stabile forhold. Lad vinflaskerne ligge ned, på den måde holdes korkproppen fugtigt, så denne ikke tørrer ind. Bliver korken tør, vil proppen over tid krympe, og det betyder at ilten kan begynde at sive ind. Det er ikke de bedste odds for dine vinflasker, da de kan begynde at oxidere. 

Du bør også helt undgå, at lægge din vin ned inde i dit køleskab. Her risikerer du også, at proppen i vinflasken optager den lugt der er i køleskabet, og det kan du smage i din vin. 

Vin bliver bedre med alderen

Det er dog ikke altid rigtigt, for jo ældre en vin bliver, jo mere frugtsmag taber den. Men for nogle vine, betyder det at blive ældre, også at der kommer flere nuancer i spil, hvilket er med til at gøre vinen mere spændende, og det er jo også et absolut plus.