Spiller du meget computer? Kender du gamerbriller?

Esport er i dag ikke en unormal fritidsinteresse – tværtimod.

Computerspil er populært som aldrig før, og mange unge og såmænd også voksne bruger mange timer foran skærmen.

Det er ikke skadeligt eller farligt at spille computer, men det er en god idé at lade din familie spille med, så de får en forståelse for, hvad du laver.

Så længe du bruger computerspillet og esport som en social aktivitet, er der ingen fare, men hvis du bruger computerspillet til at trække dig væk fra andre, skal du overveje, om du skal finde nogle spil, hvor du er sammen med andre om spillet.

Udstyret skal være i orden

Når du sidder mange timer foran computeren er det vigtigt, at du tager hensyn til din krop.

Det er afgørende, at du har en god stol at sidde i og gode høretelefoner, som sidder ordentligt – en god mus og et godt keyboard er også et must.

For at være skarp i hjernen og hurtig på tasterne kræver det, ligesom fysisk sport, at du dyrker motion og spiser sundt.

Hvis du lever af cola og junkfood taber du hver gang.

Synet

Du må ikke glemme synet.

Hvis du spiller meget computer, kan du opleve en digital overanstrengelse af dine øjner. Det vil opstå, når øjnene påvirkes af det skadelige blåviolette lys fra skærmen. Det viser sig som tørre, røde, sviende og kløende øjne sammen med træthed og hovedpine. Alt sammen noget som gør, at du ikke kan ydre dit optimale i computerspillet.

Udover at være generende for dit spil, kan det blåviolette lys gøre øjnene “gamle” – du kan få øjenforkalkning – øjnene bliver gamle før tid.

Hvad kan du selv gøre?

Du kan huske dig selv på at blinke med jævne mellemrum og holde pauser fra skærmen, så øjnene holder sig fugtige.

Du kan også investere i et par gamerbriller, som ligner en helt almindelig brille, men med en speciel ny glasteknologi, som “filtrerer” det skadelige blå lys fra og beskytter øjnene.

Selv om du normalt ikke bruger briller, vil det være en god idé at investere i et par gamerbriller, hvis du spiller meget computer. Brillerne fås både med og uden styrke.

Gamerbriller fås i forskellige fede design og frække farver. Nogle af brillerne har effekter, der gør, at du ser kontraster og farver bedre og mere klart igennem brillen.

Du vil få et fedt visuelt billede sammen med en god og sikker beskyttelse mod det skadelige blå lys.