Dine bilmuligheder

Bilkøb er noget, de fleste støder på at overveje på et eller andet tidspunkt i livet. For nogle falder valget dog i sidste ende på at gå ad andre veje. Det er typisk på grund af penge og prioritering. Men hvis du er ung og studerende med behov for en bil, eller hvis du er ældre og bare ikke har en bil, er der en måde at spare på.

Leas alle slags biler

Du kan lease en bil. På den måde får du stadig en bil, men den er ikke dit fulde ansvar, og du kan tilmed sammensætte leasingaftalen ud fra fire forskellige modeller inden for de tre leasingtyper privatleasing, erhvervsleasing og splitleasing – det behøver ikke koste meget. Det er ikke udelukkende normale personbiler, SUV’er, cabrioleter osv., du kan få fingrene i. Faktisk kan du leje en autocamper – se her.

Leasingmodellerne

De fire leasingmodeller hedder således: operationel leasing, finansiel leasing, flexleasing og sæsonleasing. Ved operationel leasing overtager leasingselskabet bilen efter leasingperioden, mens den er dit ansvar ved finansiel leasing. Ved operationel leasing er det desuden leasingselskabet, der betaler for udgifterne undervejs, hvilket er årsag til, at det er dyrere end finansiel leasing.

Sæsonleasing

Hvad er så sæsonleasing egentlig? Det er en leasingtype, hvor du får to biler til næsten samme pris. Du leaser for eksempel en SUV til vinterårstiden, mens du leaser en cabriolet til sommeren. Du betaler kun for bilerne i de perioder, hvor de kører i dem hver især. Det er faktisk bare flexleasing på to biler i stedet for en enkelt.

Flexleasing

Flexleasing er mere specificeret en leasingtype, hvor du kun skal betale registreringsafgift og værditab i perioden, hvori leasingperioden er. Derfor skal du ikke betale hele registreringsafgiften, hvis ikke det passer med længden af din leasingaftale. Det er billigere at lease en brugt bil med flexleasing, da værditabet er mindre end ved en ny.