Hyggelige udendørs aktiviteter om vinteren

Det er sundt for krop og sjæl at komme udenfor og få noget frisk luft – uanset hvornår på året det er. Det kan dog være fristende at blive indenfor med varm kakao og en god film i stedet. Især når kalenderen siger vinter og temperaturen siger, at det er tid til skiundertøj. Der er dog masser af gode aktiviteter, man sagtens kan lave udenfor, selvom det er vinter og koldt.

Brug haven og naturen

Naturen giver mange gode muligheder for at lave noget hyggeligt i naturen året rundt. En oplagt mulighed om vinteren er, hvis der kommer sne eller det bliver frostvejr. Det er altid hyggeligt med sne, og der er masser af muligheder for at lave sjove aktiviteter.

Først og fremmest er det dog vigtigt at klæde sig rigtigt på, for ellers bliver det en kort og kold fornøjelse. Det er derfor en god idé med skiundertøj, en flyverdragt eller en vinterjakke og et par regn- eller skibukser. Herefter kan man gå i haven eller et andet sted med sne og lege sneboldkamp eller bygge en snemand. Med en smule salt, et par gryder, noget sne og lidt fløde kan man også lave sin helt egen is i sneen.

Har det været frostvejr i længere tid, kan det også være, at der er en sø i nærheden, der er frosset så meget til, at det er tilladt at færdes på den. Så kan man skøjte rundt – med eller uden skøjter og i det hele taget have en hyggelig dag på isen.

Man behøver ikke sne for at have det sjovt

Det er dog ofte ikke ret meget af året, der er sne i Danmark, men der er heldigvis også flere andre ting, man kan lave udenfor. Det er f.eks. nærmest altid hyggeligt med en gåtur. Det kan være pænt med en gåtur i sne, men den danske natur er bestemt også smuk uden sne.

Har man brug for lidt motivation til at komme afsted, kan man have et mål med sin gåtur. Det kan være man skal hen til et ekstra smukt sted, eller at man giver sig selv lov til at købe en kop kaffe eller noget andet lækkert på vejen.

Noget andet, man kan varme sig på, når det er koldt udenfor, er et bål. Så kan man lave varm kakao eller snobrød eller måske endda aftensmaden over bålet, og så kan man få en hyggelig dag ud af det.