Guide: Er vinkelsliberen gået i stå? Find bedre batterier

Træls er det – sagt på godt jysk – at stå derhjemme og være ved at bygge eller montere hus, tag eller toilet – og så pludselig stå med ubrugeligt elværktøj. Hvorfor er dit elværktøj så ubrugeligt? Det er selvfølgelig batteriet, den er gal med. Batterier dør på et tidspunkt, og så kan du ellers lade dem op i al evighed, uden de holder på strømmen. Her må du købe et nyt.

Find batterier til alt værktøj, du står med

Svært er det heldigvis ikke at finde et DeWalt batteri til lige netop det værktøj, du står med, da den amerikanske producent efterhånden har skabt et betragteligt bagkatalog over vidt forskellige batterier til elværktøj. Hvad end vi taler vinkelsliber, boremaskine eller bajonetsav kan du være vis på, at DeWalt har flere produkter med flere forskellige effekter at vælge fra.

Beskyttelseselektronik værner mod skader

Selvfølgelig er DeWalt batterier genopladelige, og med den lange batterilevetid kan du bruge det samme batteri enormt mange gange, før det er kaput og skal erstattes. Batterierne kan du nemlig købe med moderne beskyttelseselektronik, der på forskellig vis værner mod både overophedning og kortslutning. Resultatet er, at du trygt kan stole på, værktøjerne får strøm.

Genoplad dit DeWalt batteri hensigtsmæssigt

Udover hvad batteriet selv besidder af egenskaber, der forlænger dets levetid, kan du også gøre flere ting for, at dine batterier klarer sig længere. Den mest oplagte er, at du ikke lader batteriet op, før det er helt afladt. Dette kan du gøre ved at have mindst to batterier på dig, når du bruger elværktøj. Når ét batteri er dødt, sætter du det til opladning og bruger et andet.

Gå ikke på kompromis med dine batterier

Den nødvendige power til at lave meget byggearbejde får du kun, når du bruger elværktøj, og derfor er der ingen grund til at gå på kompromis med batterikvalitet eller batterihåndtering.