Vælg de rette staldvinduer

Én ting, som følger med når man holder hest er, at man skal have en stald. Hestene har brug for at kunne gå ind, bl.a. når vejret bliver dårligt. Det er dog af og til at når man køber en gård med tilhørende stald, så er både går og staldbygning af ældre model. Nogle har selvfølgelig nybyggeri, hvor stalden ligeledes er nyligt opført, men for mange er stalden et levn fra fortiden, hvoraf det kan være nødvendigt at renovere en smule på denne, så hestene har de bedste forhold derude.

Med eller uden gitter

Alle der er gået forbi en hestestald har nok på et tidspunkt fået øje på et hestehoved, som tittede ud ad vinduet, for at følge med i den store vide verden. Skal stalden renoveres, kan du overveje at udstyre denne med staldvinduer jern. Disse holder længe, og kræver ikke den store vedligeholdelse, hvoraf det er en god langsigtet investering, når stalden endelig skal shines op. Staldvinduer fås i flere varianter. De fås blandt andet med og uden gitter, så du kan vælge netop den type vindue, som passer dig og din hest bedst.

Vælg de rette mål og det bedste glas

To staldvinduer er sjældent ens, eller målene på dem er i hvert fald ikke. Stalde er generelt forskellige, hvoraf det ikke altid er nemt at finde en standardstørrelse, som matcher netop din stald. Der er dog nogle standardmål, men hvis disse ikke opfylder dine behov, er det muligt at få specialdesignet vinduerne, så de har de rette mål til din stald. Vinduerne produceres i hærdet glas. Dette er en fordel, da hvis glasset skulle gå i stykker, vil dette splintre i tusindvis af bittesmå stykker. Dette er klart bedre end f.eks. termoruder, som splintres i store glasstykker. De bittesmå stykker fra det hærdede glas er klart sværere at komme til skade på, kontra de store termoglasstykker.