

Går du også med overvejelser om, hvorvidt gulvafhøvlingen er løsningen til dit slidte trægulv? Og kunne du godt bruge et dybere indblik i, hvad det vil sige?
Så læs med her på siden, hvor du får informationer om alt fra, hvilke trægulve der egner sig til gulvafhøvling, til hvad gulvafhøvling gør godt for og meget mere.
Hvilke trægulve kan afhøvles?
For at være sikker på at dit trægulv egner sig til afhøvling, kan du som udgangspunkt vurdere, om dit gulv er blevet slebet for mange gange. Ved en gulvafhøvling fjernes 2-4 millimeter af træet, hvorfor det er nødvendigt, at dit gulv egner sig til dette.
De trægulve, der egner sig bedst til en afhøvling er følgende:
- Massive trægulve
- Lamelgulve
- Parketgulve
Gulvafslibning eller gulvafhøvling?
Det er ikke altid lige nemt at afgøre, hvordan du bedst muligt fikser dit trægulv. Kort sagt kan det siges, at gulvafslibning benyttes, når der er mindre slitage og ridser på dit gulv. Hvorimod gulvafhøvling er løsningen, når gulvafslibning ikke er tilstrækkeligt til at fikse dit gulv.
Helt konkret kan du vide dig sikker på, at dit gulv trænger til at blive afhøvlet ved disse tegn:
- Store farveforskel i træ og lak
- Store ujævnheder
- Skæve gulvbrædder
Gulvafhøvlingen foregår således:
- Først og fremmest anbefales det, at du hyrer en fagmand til gulvafhøvlingen, da ukorrekt brug af gulvafhøvlingsmaskinen kan resultere i, at du skal have et helt nyt gulv.
Maskinen, der benyttes, er en form for kniv, der er egnet til at fjerne større træmængder. Disse kan lejes i flere forskellige byggemarkeder, men du kan ofte komme ud for, at din fagmand medbringer sin egen.
- Efter selve gulvafhøvlingen anbefales det, at du sliber dit gulv. Dette skal være en finslibning.
- Efterbehandel dit gulv med enten lak, sæbe, lud eller olie.