Har du også fået strikkefeber?

Strikkeri er en gammel og glemt kunst, indtil for nylig. Måske tænker du på din gamle bedstemor, når du tænker på at strikke. Ældre damer var måske også de største strikkemestre tilbage i tiden, men sådan er det slet ikke længere. Nu om dage strikker alle aldre, både mænd og kvinder. Strikkeriet i Danmark er blevet utroligt populært, og vi køber garn som aldrig før.

Hvorfor strikker vi mere i dag?

Der kan være flere forskellige forklaringer på, hvorfor vi er begyndt at strikke meget i Danmark. Den bedste forklaring er måske, at Covid-19 har gjort, at vi må kigge i vores eget hjem efter underholdning og nye hobbyer. Og her er strikkeri virkelig også en oplagt mulighed, for at lære noget nyt. Det er lige meget, om du starter med dyrt bomuldsgarn eller billig strømpegarn. Men, det afhænger selvfølgelig også af, hvad du skal strikke. Andre forklaringer på, hvorfor strikkeri er blevet populært, er måske, at mange unge syntes det er fedt at gå med f.eks. en sweatshirt, som de selv har strikket. I den sammenhæng har de måske også fundet ud af, at de ikke behøves at bruge en formue på forskellig slags tøj, som de selv kan producere med billig strømpegarn.

Hvordan kommer du godt i gang?

Hvis du også syntes, at det lyder superfedt at strikke, så er det jo bare at komme i sving! Det kan være svært at vide, hvor man skal begynde. Skal man begynde med bomuld eller billig strømpegarn? Heldigvis, er der i takt med den stigende popularitet, også kommet mange strikke influencers på nettet. Dem kan du finde på forskellige blogs, men også på instagram. Mange af disse strikke mestre har forskellige begynder guides, som du kan følge. Nogle af dem kræver, at du måske køber deres ”opskrift”. Men, der er helt sikkert også mange, som slet ikke koster noget.