Sådan vælger du det rette rullebord

Tænk, hvis folk lagde så mange overvejelser i køb af rullebord som køb af bil. Sådan en verden har vi heldigvis ikke. Selvom du ikke bør være flere måneder om at vælge rullebordsmodel, kan du dog alligevel med fordel afsætte tid til at sammenligne forskellige borde, da markedet for rulleborde byder på stor variation, fx hvad gælder hvor store belastninger, som bord tåler.

Hvor mange hylder skal der være?

Hvor mange hylder, et rullebord har, er værd at vide. Hvis du bruger rullebordet til transport af bakker som led i madservering på sengeafsnittet på et sygehus, kan et bord med mange hylder være at foretrække, da bakkerne med portioner ikke fylder meget i højden. Står du omvendt i et arkiv eller på et lager med behov for god plads mellem hylder, er få hylder bedst.

Find rullebord med skridsikker overflade

Apropos lager: Her er hylder med skridsikre overflader og gitter ude i siderne temmelig godt, da et rullebord udstyret med disse kan bruges i højt tempo uden frygt for, at værktøjet eller varerne skrider af. Selvfølgelig med forbehold for, hvor bordet kolliderer. Kollisioner kan du for resten mindske den skadelige effekt af ved at få et rullebord med beskyttende stødfanger.

Er der særlige hygiejnehensyn?

I køkkener og på operationsstuer er der særlige hensyn til hygiejne, så her skal du vælge et rullebord, du nemt kan desinficere. Rulleborde af stål kan du tørre over med en spritklud, og så er der taget hånd om de værste mikroorganismer. Fedtede fingeraftryk er desuden lettere at se på stål end på plast. Stål vil derfor ofte være det oplagte valg her, hvad angår rulleborde.

Tjek udvalg i rulleborde for inspiration

Afklar først, hvad du skal bruge et rullebord til. Herefter vælger du den rette løsning. Svært er det ikke at finde et passende rullebord til opgaven, så tjek udvalg i rulleborde for inspiration.