Testamente og bolig

testemente hjælp

Hvis du har en større formue eller aktiver, kan det være en god idé at udarbejde et testamente. Testamentet vil desuden gøre det muligt for dig at råde over, hvordan din arv fordeles, så det ikke blot er arveloven, der bestemmer, hvor arven ender.

 

Eksempelvis tager arveloven ikke højde for din samlever, medmindre det er en ægtefælle, hvorfor et testamente er afgørende, hvis du ønsker at efterlade en arv til denne.

Inden testamentet

Inden du begiver dig ud i at udarbejde et testamente, anbefales det, at du skaber overblik over, hvor stor en formue du har samt din gæld og ikke mindst gør dig nogle overvejelser om, hvem der skal arve.

Derudover er det ligeledes vigtigt at kunne navigere rundt i de 4 forskellige typer af testamenter, så du ved lige præcis, hvilken der passer bedst til din situation.

 

De 4 typer af testamenter er:

 

  • Vidnetestamente
  • Notartestamente
  • Løsøretestamente
  • Nødtestamente

Vidnetestamente

Vidnetestamentet er defineret ved, at du har to vidner, som underskriver et dokument, hvori det påpeges, at du er velvidende om konsekvenserne ved testamentet, og at du er ved dine fulde fem.

Vidnet må ikke have nogen egeninteresse i forbindelse med oprettelsen af testamentet. Testamentet sendes ikke til skifteretten. Testamenteindehaveren skal selv opbevare det.

Notartestamente

Ved et notartestamente kan man, efter færdigudarbejdet testamente, bestille tid ved en notar. Her underskriver testamenteindehaveren dokumentet foran notaren, hvortil notaren bekræfter, at testamenteindhaveren er ved sine fulde fem.